torsdag 31 januari 2008

Dansarna från Youtube

Jag har så svårt att bestämma mig för vilken av dom här danskillarna som jag tycker mest om... Den glada och mjuka eller den aggressivt kantiga? Båda har en skön stil. Den senare måste ju även ges pluspoäng för lo-fi-Qaida-inspelningen.

onsdag 30 januari 2008

E i Lönneberga

Grådaskiga dagar kan behövas piffas upp med lite househumor.
Som den här: Acid Lindgren

tisdag 29 januari 2008

Dagens bild och t-shirt på en och samma gång.

Om Sebastien, Kelley och Hercules

Att Sebastien Tellier har gjort årets bästa skiva hittills är inte svårt att förstå när man ser den här bilden. Klicka vidare för lyssning, Sexuality släpps sen officiellt om en månad.

Annat bäst i år är nya Kelley Polar-albumet, som är nästan lite oväntat poppigt men najs ändå. Smakprov här. Release först i början av mars tror jag.

Men årets grej är ju annars Hercules & Love Affair.

fredag 25 januari 2008

Electronic Wonderland

Idag ligger första avsnittet av Electronic Wonderland, ett program som jag är redaktör för, uppe på sajten Dayrobber. Tanken är att det ska komma ett 5-minutersprogram i veckan där man ska få en snabb uppdatering om vad som händer på den elektroniska scenen just nu. Och med elektronisk musik menas här alltifrån disko till techno egentligen. Med länkar, tips om nedladdningar, videotips och en massa annat. I dagens program finns en intervju med Dmitry Fyodorov, lite Justus Köhncke, lite Disco Beard-edits och lite 80s boogie och annat.

Kolla in första programmet här.

PS. Jag kommer inte själv att vara i bild, jag skriver bara manus. I nästa vecka kommer det bland annat en intervju med Ewan Pearson.

Vita baren ikväll

Ikväll, fredag den 25 januari, spelar jag och RWB-Henke skivor i vita baren på Spy Bar. Så nu är kvällen alltså löst.

torsdag 24 januari 2008

måndag 21 januari 2008

Dagens dvärgliga!

Den här dvärgligan måste väl ändå vara dagens bästa dvärgliga.

fredag 18 januari 2008

fredag 11 januari 2008

Reklampaus

Beards just wanna have fun!

I mitten på januari 1978 var Chicagos gitarrist och sångare Terry Kath rund under fötterna på ett av sina hemmapartaj. Glatt viftade han med en pistol som han prompt dessutom skulle rengöra under kvällen. Vissa av gästerna kände sig dock smått olustiga över att han satt och fingrade på en pistol, men Terry lugnade festdeltagarna genom att berätta att den minsann var oladdad. För att definitivt bevisa att den var helt ofarlig för stunden satte Terry pistolen mot sitt huvud och tryckte av. Och jodå, sen var Chicago en gitarrist kort…

30 år senare spelar Stefan Thungren, Magnus Högmyr och Adrian Nilsson skivor på Imperiet till minnet av Terry Kath. Vi kallar kvällen: Beards just wanna have fun.

Fredagen 11 januari
Skatteskrapan, Götgatan 78
Ingång Åsötorget
Kl 18-01. Fri entré.

fredag 4 januari 2008

"Om någon vill tror att han eller hon härstammar från en apa står det den personen fritt. Jag vet att jag inte gör det."
- Mike Huckabee

"Tills Moses kommer ner från Brokeback mountain med tio nya budord kommer jag att följa de gamla."
- Mike Huckabee

Republikanernas kandidat Mike Huckabee tror inte på evolutionsteorin och är allmänt helt störd. Fantastiskt kul.

torsdag 3 januari 2008