fredag 31 oktober 2008

torsdag 30 oktober 2008

Popquiz varje vecka



Om det är nån som gillar sånt så har jag börjat göra popquizzar för Svenska Dagbladet. En ny varje vecka ska det bli. Nu ligger en oktober08-quiz uppe, plus en 80-tals-dito. Och nästa vecka blir det soulquiz minsann. Och det är inte bara frågor om Moritz Von Oswald, det är folkligt värre. Jag kan inte direktlänka, men man kan hitta dom här.

Kom gärna förbi när jag spelar skivor och gissa låtarna:
- ikväll tillsammans med Andres Lokko och Lisa Milberg på Riche.
- i morgon tillsammans med Anna Maria Espinosa på Julia.
- i övermorgon ensam på Weekday söder, dagtid.

måndag 27 oktober 2008

Halloween på ΜΥΚΟΝΟΣ


Halloweenvaka – nu som på ΜΥΚΟΝΟΣ
30 oktober: Stefan Thungren, Lisa Milberg och Andres Lokko

Andres och Lisa kommer att spela Colossal Yes, Rainbow Arabia, Amadou et Mariam, The Very Best, Little Joy, Prins Thomas James Yuill-remix och David Vandervelde förstås. Det är ju Halloween! Själv kan jag tänka mig att köra allt från Holger Hiller till Africa Jet Band. Magnus och Adrian är lediga för kvällen på grund av pumpakarvning med mera.

Detta alltså torsdagen den 30 oktober på Riche, Birger Jarlsgatan 4, kl 22-02. Fri entré. Ya mo be there.

fredag 24 oktober 2008

onsdag 22 oktober 2008

Deutsche Grammophon



Värst vad vuxen technon har blivit då.

Kan väl passa med lite gubbhumor då: "Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music."

torsdag 16 oktober 2008

onsdag 15 oktober 2008

Stockholmsnatt på TV8

tisdag 14 oktober 2008

10 låtar för Oktober 08


Mark E - Smokescreen
Juan McLean – Simple life
Holger Hiller – Das feuer
Mock & Toof - Underwater
Nina Simone – Sinnerman (Luciano Remix)
Africa Jet Band – Stratus chant
Idjut Boys - Discoid
Phantom Hand Band – Sore in the morning but worth it
Findlay Brown – Promised land
History Clock Presents - Woman (A Makhnovshchina Repossession)

onsdag 8 oktober 2008

Slo-mo-tech 081018


(klicka på bilden så ser du vad det står)

Lördagen 18 oktober på Marie Laveau. Mark E:


Man kan bli hypnotiserad av mindre än Mark E:s slo-mo-dub-tech-disco, men det är en risk man får ta. Från Birmingham kommer denna kille som på många sätt utgör själva essensen i Slow Blows dansgolvsideologi. Hans re-edits är kanske det hetaste under strobbhimlen just nu och vax från Womack & Womack till Labelle till Janet Jackson har ompaketerats till Mark E:s patenterade diskofärs. När han inte själv proddar vill säga, då är det minst lika hypnotiskt men mer techigt lutande, även om basen är den där dub-diskon som vi ständigt återkommer till. Hans släpp kan man hitta på etiketter som Jiscomusic, Running Back, Golf Channel, Creative Use och Sonar Kollektiv. Så ta chansen att se vad Mark E, 2xSL12's, 2xCDJ's + en laptop kan åstadkomma i mörkret på Marie Laveau.

Mark E:s Myspace: http://www.myspace.com/mark_e_jisco

Blowin you slow.

Bröder, systrar!


Lite annat som händer framöver. På torsdag är det även Mykonos på Riche, där jag spelar tillsammans med Magnus Högmyr. Och sen på lördag intas Gubbrummet på Spy Bar där jag och Aleksander Kovacevic spelar.
Kan hända att den här dyker upp:

tisdag 7 oktober 2008

Pet Sounds Pop Quiz torsdag 9 oktober



Nä, håll i popmössan! Nu på torsdag den 9 oktober är det jag och mitt lag som har gjort frågorna till-, och håller i, Pet Sounds Pop Quiz på Pet Sounds Bar. Laget består av mig (Stefan), Adrian Nilsson, Jenny Damberg, Jonas Jarefors och Henrik "RWB" Hallberg. Det blir rebusar, röda trådar, pop-geografi, introlekar, bildfrågor och en massa annat. Spännande från värsta shoegazer-indien via nån 40-talsschlager till jättehits till knark-pop till Mad Mike Banks. Man får vara fyra personer i samma lag, själva tävlingsmomentet tar cirka två timmar. Klockan 18 öppnas nedervåningen om man vill ha sittplats, men kl 20 prick sätter tävlingen igång. Och detta är alltså ett top-of-the-line-pop-quiz, så kom dit. Det är skoj. Sjukt skoj om man är lagd däråt.

fredag 3 oktober 2008

Dagens bild


Jag skulle egentligen kunna skriva en roman om den här bilden. Tony Esposito-plattan, koppen te, skäggen, leendena, skivsamlingen. Pure pleasure. Men ibland behövs inga ord.
Vi tar en låt istället, det är ju fredag.



onsdag 1 oktober 2008



Bananarama + Fun Boy Three = detta